Meubelstoffeerderij en restaurateur

Van ZantenVZ

Wij komen langs voor een vrijblijvende offerte!

Klik hier voor de contactpagina
Menu

Onze geschiedenis

1922 tot nu

Meubelstoffeerderij VanZanten heeft inmiddels al ruim 100 jaar ervaring in het restaureren, opknappen en aanpassen van meubels. Ouderwets vakmanschap dat garant staat voor kwaliteit maar toch helemaal van deze tijd! Het meubel wordt op geheel ambach- telijke wijze weer in de oorspronkelijke staat hersteld. Of wellicht meer dan dat, want de vakmensen van VanZanten kunnen het meubel ook aanpassen naar uw persoonlijke wensen qua zitcomfort en looks.

Het begin van Vanzanten (& Benz)

Opa Wim VanZanten is in 1922 begonnen als restaurateur/stof- feerder bij Pander meubelen in Den Haag. Na de oorlog nam hij de grote stap om voor zichzelf te beginnen in Utrecht, samen met zijn zoon Joop VanZanten en collega Carel Benz. In 1985 kwam de eerste kleinzoon Willem E. VanZanten werken in het atelier en vier jaar later de tweede kleinzoon Erwin E. VanZanten. In 1995 hebben de broers Willem en Erwin het atelier overgenomen met personeel en vijf jaar later werd de zaak in Heemstede geopend.

Emotionele waarde

Bij VanZanten kunt u niet alleen terecht voor meubelstoffering, maar ook voor het onderhouden en restaureren van antieke meubelen die veelal ook een emotionele waarde hebben. Elk meubelstuk heeft toch op zeker moment onder- houd nodig. Jarenlang intensief gebruik en omgevingsinvloeden kunnen betekenen dat er onder- houd nodig is om de levensduur veilig te stellen.

Of het nu gaat om scheuren in het hout van een kast, een verkleurde of kapotte afwerking, een verzwakte constructie of schade aan fineerwerk, de vaklieden hebben overal ruime ervaring in. Zelfs antieke meubelen worden als nieuw zonder hun historische waarde te verliezen. Door een beschadigd meubelstuk te laten repareren of aan te passen heeft u hier weer jarenlang plezier van.

Toen en nu

Opa van Zanten

Oprichter van Vanzanten

Joop van Zanten

Mede oprichter Vanzanten

Gebroeders Vanzanten