Meubelstoffeerderij en restaurateur

Van ZantenVZ

Wij komen langs voor een vrijblijvende offerte!

Klik hier voor de contactpagina
Menu

Antiekrestauratie

Uw antieke meubelstukken zijn altijd een bijzonder werkstuk omdat elk meubelstuk een verhaal heeft. Het kan zijn dat het een erfstuk is of een aankoop waar u waarde aan hecht.

Er zijn zoveel verschillende meubels dat het noodzakelijk is om goede kennis te hebben van wat voor een meubelstuk het is en hoe de restauratie uitgevoerd moet worden. Gelukkig hebben wij door de jaren heen de kennis verworven om elk meubelstuk te repareren. Of het nu gaat om een tafel of een kast wij hebben alle kennis in huis om de restauratie uit te voeren.

Ook zijn er veel verschillende stijlen waar rekening mee gehouden moet worden. Stijlen uit Engeland zijn bijvoorbeeld anders dan de stijlen uit Nederland of Frankrijk. Denk hierbij aan de afwerking van de lak, het politoer of de samenstelling van de pigmenten.

Wij beschikken over een pigmentlab waar wij precies kunnen zien hoe oud een kast bijvoorbeeld is, waar deze gemaakt is, welke materialen gebruikt zijn en uit welk jaar deze komt. In de meeste gevallen is het voor ons ook mogelijk om de maker te achterhalen.

Voor meer informatie, schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Restauratie antieke tafel

Hiernaast ziet u het proces van het restaureren van een antieke tafel uit 1700.

Tafel restauratie

Op deze afbeelding ziet u dat de tafel een grote scheur heeft in het bovenblad en dat de bovenkant geheel afgescheurd is.

Pigment en houtvezels

Op deze afbeelding ziet u dat wij allereerst een pigmentlaag hebben geplaatst en daarna de scheur dichtgemaakt hebben met vloeibare houtvezels

Pigment

Op deze afbeelding ziet u dat wij de laatste kleurlaag hebben gezet, met hetzelfde pigment wat toentertijd ook in 1700 gebruikt is. Het zetten van deze laag wordt ook wel politoeren genoemd.

Tafel restauratie