Meubelstoffeerderij en restaurateur

Van ZantenVZ

Wij komen langs voor een vrijblijvende offerte!

Klik hier voor de contactpagina
Menu

Meubelstoffering

Bij meubelstoffering gaat onze aandacht niet alleen uit naar het uiterlijk van uw meubel, maar ook naar het binnenwerk. Dient de vulling vervangen te worden? Zo ja, hoe stevig of zacht moet de vulling worden? Alles naar de wens, houding en ook het postuur van de klant.

Nadat de oude bekleding en het binnenwerk zijn verwijderd, lopen we de verbindingen van de houten romp na, en wordt vervolgens het meubel op de traditionele manier opnieuw gestoffeerd.

Herstoffering van klassieke en antieke meubelen vraagt een geheel eigen, ambachtelijke aanpak. Afhankelijk van het meubelstuk, brengen wij het zoveel mogelijk terug in originele staat met bijvoorbeeld franje of siernagels. Maar wellicht wilt u uw antieke meubel een ‘make-over’ geven om te passen in uw moderne interieur; wij informeren u graag over de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op.

Onze stoffen

Hiernaast vindt u de voornaamste meubelstoffen met hun specifieke eigenschappen, om u te helpen bij uw keuze. Heeft u meer hulp of advies nodig, wij helpen graag met u mee!

Platweefsel

In deze stoffen worden dikwijls verschillende soorten garens (viscose, katoen, polyester) door elkaar verwerkt. Dit zal samen, met de weeftechniek, het aanzicht en de uiteindelijke sterkte van de stof bepalen.

Veloursstoffen

Velours is een stofsoort met een harig oppervlak. Dit oppervlak kan op verschillende manieren verkregen worden, bijvoorbeeld door het ruwen van de stof of het lossnijden of losmaken van de poollussen.

Synthetische velours

Synthetische velours bestaat voor 70% tot 100% uit mohair. Mohair is antistatisch, sterk en bijzonder veerkrachtig. Bijzondere kenmerken zijn eventuele knoopjes die ontstaan tijdens het spinnen en weven en een paar zogenaamde zwarte haren die tijdens het verven géén kleur opnemen.

Dit doen wij nog meer

Naast dat wij klaar staan voor onze particuliere klanten, werken wij ook voor bedrijven.

Kantoormeubilair

Bureaustoelen en overig kantoormeubilair worden weer als nieuw en de ‘oude’ stoelen voor de directiekamer of de conferentiekamer passen door de andere kleur stoffering helemaal bij de nieuwe inrichting.

Horeca & Recreatie meubilair

Het meubilair in de horeca en recreatie heeft het vaak zwaar te verduren. Aan compleet nieuw meubilair hangt meestal een pittig prijskaartje, terwijl herstofferen en/of restaureren financieel een heel interessant alternatief is. De besparing kan, vergeleken met nieuw kopen, oplopen tot 60%.

Woon- & Zorgsector meubilair

Het meubilair in ziekenhuizen of verzorgingstehuizen is doorgaans van een hoogwaardig kwaliteitsniveau, en zo maar vervangen zal prijzig zijn. Voor de helft van deze kosten is het mogelijk om het meubilair te laten herstofferen of restaureren, zodat het weer jaren mee kan.